DUITSLAND, EUROPA

Een weekend naar Duitsland in de prachtige natuur!

Vorige week waren wij al weer een jaar samen. Het liefst waren we een weekendje naar de zon gevlogen, maar aangezien dat nu even niet mogelijk is, besloten we de auto te pakken en een weekend naar Duitsland te rijden. We bezochten een onwijs mooie plek, en ontdekten een nieuwe gezellige stad. En deze bevindingen delen we natuurlijk maar al te graag weer met jullie!

Disclaimer: er wordt gezegd dat je nu in principe niet naar Duitsland mag als je uit Zuid-Holland of Noord-Holland komt. Echter hebben wij niks of niemand gezien bij de grens of een dergelijke grenscontrole. Je kunt dus als je wilt gewoon naar Duitsland, maar als je je hier niet fijn bij voelt of klachten hebt moet je het natuurlijk niet doen!

Detmold, een verborgen pareltje

Onze eerste stop was in Detmold. We wilden graag hier heen omdat we zagen dat onze favoriete restaurant Extrablatt hier zit, maar werden ook blij verrast door de stad zelf. Het is echt zo’n typische kleine Duitse stad, zoals je van de plaatjes kent. Hier zitten allemaal leuke winkels, het is een hele sfeervolle stad. We kwamen er ook nog achter dat ons favoriete Duitse restaurant in deze stad dus in een park zat. Waardoor we uiteindelijk heerlijk buiten hebben gegeten tussen de mooie bomen.

Externsteine

De echte reden waarom we een weekend naar Duitsland gingen was deze mooie formatie van zandstenen. We kwamen dit toevallig ergens tegen en waren meteen benieuwd naar hoe het er in het echt uit zou zien! Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar de Externsteine vanuit midden Nederland. Dit plekje ligt in het Teutoburgerwoud. Je kunt hier nog heerlijk rondlopen wanneer de zon schijnt en voor maar vier euro mag je ook op de rosten klimmen! Er zijn bovenin allemaal bruggetjes gemaakt zodat je van steen naar steen kunt lopen, hoe gaaf!

Benieuwd naar nog meer coole plekjes in Duitsland? Klik dan hier!