BELGIE, EUROPA

Weekend in Luik: dit moet je doen!

Zoals jullie al konden lezen waren wij afgelopen weekend in België. Naast dat we de mooiste natuur opzochten in deze omgeving, waren we ook een dagje de stad in. Luik is echt super mooi! Het is een hele gezellige en karakteristieke stad. We raden zeker aan om hier een keer heen te gaan, en als je dat doet, hebben wij vijf tips om te doen tijdens een weekend in Luik.

Eet een Luikse wafel

Natuurlijk mag deze niet in het lijstje ontbreken. We aten een échte Luikse wafel en het was heerlijk! Natuurlijk kun je dit overal wel kopen, maar om een Luikse wafel in Luik te eten is toch wel extra lekker. Als je een weekend in Luik bent moet je dit ook zeker doen! Wij haalden die van ons bij ‘Une Gaufrette Saperlipopette‘.

Picknick in Parc de la Boverie

Na ons ontbijt met een Luikse wafel en een koffie to go hebben we later op de dag een supermarktje opgezocht. Hier kochten we een paar lekkere dingetjes voor de lunch. We wandelden door Parc de la Boverie en streken uiteindelijk neer op het gras, tussen de locals, voor een kleine picknick. Het is een prachtig en rustig park met veel mooie beelden en bloemen. Hier kun je wel een tijdje doorbrengen als het mooi weer is!

Beklim la montagne de Bueren

Super toeristisch, maar stiekem ook wel echt heel leuk. Deze trap met 375 treden geeft je een prachtig uitzicht over de Belgische stad. Wij hadden geluk dat we mooi weer hadden. Het uitzicht was heel mooi en het is dus ook zeker een aanrader om dit te doen! Én je krijgt ook nog eens een gratis work-out ;).

Ontdek de omgeving

We schreven van de week al een post over de mooie natuur rondom Luik. Het zal je verbazen dat dit allemaal nog niet eens drie uurtjes rijden vanaf Nederland is. Lees het hele artikel over dit prachtige meer hier! Alles over de prachtige natuur en onze roadtrip door België kun je vinden door op de link te klikken!