EUROPA, FRANKRIJK

Venetië van de Provence: Martigues

Tijdens onze laatste roadtrip langs de Côte d’Azur hebben wij deze onwijs mooie plek ontdekt: Martigues. Martigues wordt ook wel het Venetië van de Provence genoemd en daar staan wij helemaal achter. Het is een kleine stad, maar geeft je zeker het gevoel alsof je door Venetië loopt. Alles over deze bijzondere stad vertellen we je in deze blogpost!

Deze stad is super romantisch en heeft met recht de bijnaam ‘Venetië van de Provence’ gekregen. Overal zitten kleine straatjes en de stad is echt omringd door water. Overdag kun je door de stad wandelen en langzaam verdwalen in alle schattige steegjes en ‘s avonds kun je de zonsondergang bewonderen vanaf het strand. De gekleurde huisjes, pittoreske bruggetjes en leuke bootjes geven je direct een vakantiegevoel!

Overal zijn ook restaurantjes aan het water. Wij hebben bijvoorbeeld heerlijk gegeten bij het restaurant genaamd L’Atelier. Enorme aanrader als je een tripje naar Martigues plant! De bediening is super lief, het eten is geweldig en de prijzen zijn erg schappelijk voor dit deel van Frankrijk! Dit restaurant zit net niet aan het water, maar de goede service en het overheerlijke eten laten je dat direct vergeten ;).

We verbleven overigens in Hotel Le Grand Canal. Dit hotel ligt een stukje van het centrum af, maar is daardoor iets meer budget friendly. Het is een heel sfeervol hotel met mooie kamers. Vanaf hier is het ongeveer een kwartiertje lopen, of drie minuutjes met de auto voordat je je ogen uitkijkt in het Venetië van de Provence.

Hadden jullie wel eens van Martigues gehoord? Klik hier om meer te lezen over alle plekjes waar wij zijn geweest tijdens onze roadtrip langs de Côte d’Azur!