EUROPA, FRANKRIJK, Uncategorized

Vakantie naar de Côte d’Azur: alles wat je moet weten!

Zoals velen van jullie wel hebben gezien op onze Instagram, waren wij de afgelopen weken op vakantie naar de Côte d’Azur. We maakten een roadtrip langs de kust waar we je hier al over vertelden. We hebben het geweldig gehad en raden een vakantie naar de Côte d’Azur dan ook zeker aan! Wil je ook graag naar de Côte d’Azur? We vertellen je in deze blogpost alles wat je moet weten over een vakantie naar de Côte d’Azur!

De prijzen zijn écht zo hoog

Een van de eerste dingen waar mensen vaak als eerst aan denken bij een vakantie naar de Côte d’Azur zijn de hoge prijzen. Wij kunnen je vertellen: het is inderdaad duur. Maar vergis je niet, het is lang niet overal zo duur! We hebben in veel mooie hotels kunnen slapen voor een kleine prijs, je moet gewoon even goed zoeken. Daarbij is het ook heel afhankelijk van de stad hoe veel je voor alles betaalt. In Saint-Tropez zijn de prijzen bijvoorbeeld bi-zar, maar de kleinere plaatsen zijn al een stuk goedkoper. Let dus zelf goed op waar je eet en verblijft!

De stranden zijn écht zo mooi

De Côte d’Azur staat natuurlijk ook bekend om zijn azuurblauwe zee. Wij hebben dan ook onwijs genoten van de prachtige kust. Overal waar je langs de kust stopt is de zee zo blauw als je je maar kunt voorstellen. Het water is heerlijk lauw. Perfect om in af te koelen, maar niet zo fris dat je er na een paar minuten al weer uit wilt. Hier kan je echt tot rust komen!

Het is de perfecte combinatie tussen stad en natuur

Zoals hierboven genoemd heb je overal aan de Côte d’Azur prachtige stranden, maar je wordt ook overspoeld met de leukste stadjes. De steden zitten vol met leuke straatjes en kleine winkels. Een vakantie naar de Côte d’Azur biedt het perfecte recept voor een gezellige en relaxte vakantie. De halve dag rondstruinen door de gezellige steden en de andere helft van de dag neerstrijken op het strand en af koelen in de zee.