EUROPA, FRANKRIJK

Saint-Tropez on a budget: dit kan je doen!

Tijdens onze roadtrip door Zuid-Europa brachten we ook een bezoekje aan Saint-Tropez. We waren heel benieuwd naar deze luxe stad. Alles was, zoals verwacht, mega duur. Maar toch kun je je ook zonder honderden euro’s uit te geven best vermaken! Wij vertellen je onze tips om Saint-Tropez on a budget te ervaren.

Bewonder de boten

Een van de eerste dingen die je ziet als je Saint-Tropez binnenkomt, zijn de enorme boten. Je kunt echt je ogen uitkijken. De boten komen overal vandaan en zijn over het algemeen groter dan een gemiddeld huis. De haven ligt vol met deze boten dus hier ben je echt wel even zoet mee. Wij hebben er al eentje uitgekozen ;).

Bekijk de Dior tuin

Verborgen in de kleine gezellige straatjes van Saint-Tropez ligt de Dior tuin. Deze is echt een droom! Je kunt hier een hapje eten, maar wij vonden dit echt té duur. Wat wel heel leuk is, is dat je hier gewoon gratis mag rondlopen en foto’s maken. Je voelt je wellicht wel een beetje bezwaard als je als ‘goedkope toerist’ daar rondloopt terwijl er mensen zitten te eten, maar daar moet je je gewoon even overheen zetten. De tuin is echt prachtig, met een mooi bordes en enorme palmbomen. Zeker een aanrader om even een bezoekje aan te brengen dus als je in Saint-Tropez bent!

Drink een overpriced drankje

Wij hadden eerst het idee om wat te lunchen in Saint-Tropez, maar hebben het uiteindelijk maar bij een drankje gehouden. Doordat de auto aan het begin van de vakantie kapot ging moesten we iets meer op het geld letten dan we hadden verwacht. Uiteindelijk hielden wij het daarom bij een ijsje. Het is wel een leuke ervaring om even wat te drinken, of dus een ijsje te eten op het terras. Zo voel je toch een beetje de luxe van een terrasje pakken in Saint-Tropez. Wij vonden dit tentje hierboven het leukste. Dit is ‘La petite plage‘, echt te mooi toch die inrichting?!

Zijn jullie wel eens in Saint-Tropez geweest? Hebben jullie nog meer tips om Saint-Tropez on a budget te ervaren?