REISTIPS

Roadtrip plannen? Zo plan je de perfecte route!

Zoals jullie al lazen in onze eerdere verhalen komen wij door middel van onze roadtrips altijd op de allermooiste, onbekende plekjes. Wil jij ook zo’n perfecte roadtrip plannen? Dit is ons geheim… Na het lezen van deze blogpost plan jij zelf de prachtigste roadtrips!

Wij houden er heel erg van om wanneer we op vakantie zijn veel van de omgeving te zien. Daarom blijven we ook nooit op een plek, maar maken vaak alvast een planning met waar we allemaal graag heen zouden willen. In deze blogpost vertellen we ons geheim. Door de volgende stappen te volgen plan jij volgende keer zelf ook een geweldige roadtrip.

Laat je inspireren

Een roadtrip plannen begint bij ons vaak op een random moment. Wanneer we iets moois voorbij zien komen op Instagram of Pinterest slaan we dit op en gaan we onderzoek doen naar de omgeving.

Dit onderzoek begint meestal op Pinterest. We typen de plek, omgeving, provincie, etc. in in de zoekbalk en kijken wat er allemaal voor leuks naar voren komt. Vaak komen we dan op andere reisblogs of informatieve websites terecht die ons meer vertellen over de omgeving. De leukste dingen slaan we op!

Breng je roadtrip in kaart

Wanneer je alle plekken hebt opgeslagen die je graag wilt bezoeken is het tijd om op te zoeken waar alles ligt. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je in een logische lijn het land door reist en niet steeds van links naar rechts rijdt. In dit deel van het proces is Google Maps je beste vriend! Pak een A4’tje erbij en maak een soort kaart er op waar je ongeveer alles op de goede plek zet.

Insider tip: scroll tijdens dit proces ook nog een beetje over de kaart heen. Zoom wat in en uit, misschien zie je nog wel iets tofs opkomen wat je ook graag zou willen bezoeken! Zo komen vaak dierentuinen, waterparken of kleine eilandjes naar voren

Wat wordt de planning?

Nu je alles redelijk geografisch in kaart hebt gebracht, maak je een overzicht. Schrijf van boven naar onder hoe je roadtrip gaat verlopen. Wij schrijven hier vaak per stad op wat we willen doen. Wanneer je dit afhebt kun je namelijk ook plannen hoe lang je overal wilt blijven en vervolgens kun je op zoek gaan naar de mooiste hotels! Hierna hoef je alleen nog maar te vertrekken 🙂

Lees hier alles over de prachtige roadtrips die wij al maakten!