EUROPA, FRANKRIJK, ITALIË

Roadtrip door Zuid-Europa: onze route

Hi allemaal! We zijn weer terug van weggeweest. Zoals velen van jullie die ons op Instagram volgen wel weten, hebben wij vorige week een roadtrip door Zuid-Europa gemaakt. Vandaag delen we onze route. Dit is de perfecte vakantie tijdens de Corona gekte!

De eerste dag reden we na Allard zijn werk weg, rond een uur of 5. We probeerden zo ver mogelijk te rijden en eindigden bij Lac d’Orient. Dit is de ideale tussenstop als je ook in de avond gaat rijden. Er zijn hier hotels, campings, maar wij sliepen in het busje van Allard, die hij de week er voor had omgetoverd tot mini camper. Super knus!

De volgende dag reden we door richting Marseille. We wilden liever niet in de stad Marseille slapen omdat het niet per se als een hele leuke stad bekend staat, dus zochten we in de omgeving. We kwamen uit in Martigues, een van de leukste steden waar we ooit zijn geweest! Het wordt ook wel het Venetie van de Provence genoemd, maar hier zullen we donderdag meer over vertellen.

Na één nachtje in Martigues reden we door naar Fréjus. Deze mooie stad aan de zee is de perfecte plek als uitvalbasis voor verschillende bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur. Alle mooie plekjes die we vanuit hier bezochten zullen binnenkort voorbij komen op de blog!

Na drie nachten in Fréjus reden we verder door naar de oostkant van de Côte d’Azur. We bezochten Nice en verbleven in Cagnes-sur-mer. Cagnes-sur-mer heeft een hele grote en mooie boulevard en de fijnste stranden van alle stranden die we de hele vakantie hebben bezocht. Het is hier allemaal niet goedkoop, maar wel onwijs relaxt en gezellig!

De volgende ochtend reden we door naar Genova, Italië. Dit was het eindpunt van onze roadtrip door Zuid-Europa. Ook echt een onwijs leuke stad! We hadden het niet verwacht, maar zijn blij verrast door deze stad. Super lieve mensen, veel mooie dingen om te zien en heerlijk (en goedkoop) eten! Ook hier zullen we later meer over schrijven.

Na twee nachten in Genova reden we terug naar Frankrijk (omdat we onze auto moesten ophalen die de eerste dag stuk gegaan was, maar dat is weer een ander verhaal…). Eigenlijk wilden we onze trip nog verlengen, maar omdat het overal slecht weer zou worden die dagen er na, besloten we terug naar huis te rijden.

Deze roadtrip door Zuid-Europa is echt onwijs mooi. De natuur, de stranden, de pittoreske stadjes. Deze roadtrip heeft alles! We raden aan om er +/- 9 dagen voor uit te trekken. Als je iets rustiger aan wilt doen wat meer, als je vooral komt voor sightseeing kun je ook 1 of 2 dagen korter gaan.