EUROPA, ITALIË, SLOVENIË

Roadtrip door Europa: Onze route

Zoals we al in onze allereerste blogpost vertelden, maakten wij in het begin van onze relatie een kleine roadtrip door Europa. We reden richting het oosten van Europa en gingen met een omweg weer terug naar Nederland. Deze route was zo bijzonder dat we hem graag met jullie delen!

De route

Onze roadtrip door Europa begon met het plan om in ieder geval naar Bled, Slovenië te rijden. We keken welke route we wilden nemen en stapten in de auto! Via de Autobahn van Duitsland, waar je goed moet opletten voor mensen die gebruik maken van de onbeperkte snelheid, door naar Oostenrijk!

Niet om Duitsland af te strepen qua omgeving, maar helaas valt er naast de Duitse snelwegen niet heel veel te zien tot je in de buurt van Oostenrijk komt. Dus: op naar Oostenrijk en wauw wat een natuur! Echt een super mooie route om te rijden. Bergtoppen in de sneeuw en ravijnen waar je de bodem niet van ziet. Alles is zo adembenemend… Voor je het weet passeer je alweer de grens naar Slovenië, onze bestemming. Over Slovenië gaan we nu nog alles niet verklappen. Binnenkort zullen we een artikel online zetten over het prachtige Slovenië, maar op onze Instagram delen we alvast alle foto’s!

Insider tip: Voordat je de grens tussen Duitsland en Oostenrijk passeert moet je zorgen dat je een vignet hebt voor Oostenrijk. Dit vignet kan je halen bij de benzinepompen onderweg maar ook bij de ANWB of online. Ook voor Slovenië heb je een vignet nodig, deze kun je eveneens bij de ANWB of online kopen.

De terugweg

Na Bled hadden we nog niet echt iets gepland, maar de hele vakantie in Bled blijven wilden we ook niet. We wilden nog veel meer zien nu we de tijd hadden, dus besloten we een omweg langs Venetië te maken. Dit was het meer dan waard. Venetië is zo anders dan Bled, maar net zo bijzonder! Hierna reden we door Zwitserland terug naar Nederland. Door Zwitserland rijden is nog gaver dan door Oostenrijk rijden. De natuur is zo onwijs mooi! Wij sliepen een nachtje in Seehotel Pilatus. We kwamen hier ‘s nachts aan, maar hier wakker worden is echt een droom. Zó onwijs mooi! De volgende dag reden we terug naar Nederland.

Hoe lang moet je uittrekken voor deze roadtrip door Europa?

Ook wij moeten werken, dus als het lijkt dat wij alleen maar reizen helaas, dat is niet zo (wie weet in de toekomst, haha). Dus na wat overleg op werk hebben wij allebei zo’n 10 dagen vrij kunnen krijgen. De roadtrip door Europa die wij hebben gemaakt is in totaal zo’n 3500 kilometer lang. Het is best een behoorlijke afstand om binnen tien dagen te rijden, maar daar door wel een leuke en actieve vakantie! Van Amsterdam naar Bled is bijna 1200 kilometer rijden. We verbleven drie dagen in Slovenië en reden aan het eind van onze derde dag door. Verder hadden we nog niet echt iets gepland, dus hadden we alle tijd en ruimte om het beste van de terugreis te maken. In Venetië verbleven we ook drie dagen en daarna reden we via Zwitserland, waar we twee dagen bleven, door naar huis.

Aankomende week zullen we dieper ingaan op alle plekken die we hebben bezocht! Like daarom onze Facebookpagina of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven!