BELGIE, EUROPA

Roadtrip door België: onze route

We kunnen weer op reis! Sinds de grenzen weer een beetje open zijn gegaan, hebben we helaas niet op de korte termijn al een vakantie kunnen boeken. Toch hebben we wel heel veel leuke ideetjes. Eén daarvan was een roadtrip door België. We bezochten een prachtige plek, dus die moesten we natuurlijk met jullie delen!

De route

Op vrijdagavond reden we weg. We aten wat onderweg, en kwamen naar drie uur aan op onze bestemming. Het was inmiddels al laat, dus we genoten nog even van een drankje en gingen toen slapen.

De volgende dag reden we naar onze eerste stop. Via de satelliet functie van Google Maps hadden we een prachtig meer ontdekt dat we onwijs graag wilden bezoeken. Dit meer heeft echt onze verwachtingen overtroffen! Het is echt ongelooflijk dat dit gewoon in België ligt, op maar drie uurtjes rijden vanaf waar wij wonen. Zondag zullen we verder ingaan op dit meer. In de side bar (op je laptop) of onderaan deze pagina (op je telefoon) kun je je met je e-mail adres inschrijven om op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts!

De volgende stop op onze eerste dag was Ninglinspo. Dit is een groot bos waar meerdere kleine watervallen te vinden zijn. Het is leuk om hier een rondje te lopen, maar je moet wel de tijd nemen. De watervallen zitten wat verder achterin het bos, dus het vereist wel doorzettingsvermogen om er te komen en ze te zien haha.

De laatste dag hebben we lekker door Luik rondgelopen en de stad ontdekt. Luik is een hele gezellige stad met veel winkels, leuke restaurantjes en een prachtig park. Van de week zullen we nog een artikel schrijven over deze leuke stad.

Hoe lang moet je voor deze roadtrip uittrekken?

Wij hebben deze roadtrip in twee en een halve dag gemaakt en dat was meer dan genoeg. De eerste dag hebben we genoten van de natuur rondom Luik en de tweede dag hebben we lekker door Luik geslenterd. ‘s Avonds aten we nog wat in het centrum van Luik en daarna reden we op ons gemak terug naar huis.

Deze roadtrip door België is zeker aan te raden als je een weekendje weg wilt, maar niet te veel tijd wilt besteden aan het reizen. Het voelt echt alsof je even totaal ergens anders bent! En het fijne is dat je eigenlijk nog relatief dicht bij huis bent, dus zo weer terug kunt zijn!

Alle foto’s van deze mooie roadtrip door België vind je op onze Instagram.

Benieuwd naar onze andere roadtrips? Die vind je hier!