BELGIE, EUROPA

Hidden gem: Een tropisch meer in België

Een tijdje geleden waren we een beetje op Instagram aan het scrollen toen we ineens een prachtig meer tegenkwamen. We dachten dat het in Kroatië of Slovenië zou zijn, maar niks was minder waar… Dit was een meer in België! Na veel onderzoek kwamen we er achter dat dit meer maar drie uur rijden vanaf ons huis was, dus we besloten een weekendje in te plannen om het op te zoeken!

In het artikel over onze roadtrip door België gaven we jullie al een kleine sneak peak van dit prachtige meer in België, maar zeiden we dat we er later verder op in zouden gaan. We wilden namelijk een apart artikel wijden aan dit prachtige plekje! Door onze foto’s op Instagram kregen we al super veel vragen over waar deze prachtige plek is en na de blogpost nog meer. Dat snappen we! We zullen je in deze post vertellen hoe je er kunt komen!

Het was voor ons goed zoeken, maar uiteindelijk hebben we het meer gevonden. Toen we er aan kwamen was er nog een groepje van vier jongens, maar voor de rest was het helemaal uitgestorven. We wisten niet zeker of we hier konden zwemmen, maar Allard kon het niet laten om toch even een duik te nemen.

Waar is het meer?

Het meer ligt in de provincie Luik, in het kleine dorpje Poulseur. Dit is trouwens ook een heel gezellig plekje. Van tevoren hebben we hier nog geluncht en toen was het tijd om aan de reis naar het meer te beginnen. We wisten niet precies hoe we er moesten komen, maar het is uiteindelijk gelukt!

We hebben geen exacte locatie van dit meer in België, maar als je Google Maps op satelliet functie zet en een beetje in de omgeving van dit dorpje zoekt kom je het vanzelf tegen!

Heb je nog niet genoeg gezien van dit meer, kijk dan op onze Instagram om alle foto’s en filmpjes van zowel dit meer als onze roadtrip door België te zien!