EUROPA, ITALIË

De leukste Italiaanse stad die je moet bezoeken!

Tijdens onze roadtrip door Zuid-Europa kwamen we per toeval langs deze plek. We hadden het idee dat dit gewoon alleen onze slaapplaats zou zijn, maar jeetje wat is dit een leuke stad! We hebben het over Genua. Bij veel mensen waarschijnlijk onbekend, maar deze leukste Italiaanse stad is echt een bezoekje waard!

Waarom de leukste Italiaanse stad?

Waarom bestempelen wij Genua als de leukste Italiaanse stad? Deze stad is super divers! We hebben hier zo’n onwijs leuke tijd gehad. Genua heeft voor iedereen wat. Er zijn ontelbaar veel winkels, je kunt langs de haven struinen of de rust vinden in een park. Drankjes langs de boulevard of cultuur op snuiven, je kunt hier alle kanten op! We hebben heel veel leuke plekjes ontdekt en heerlijk gegeten.

Insider tip: een super leuk plekje waar wij toevallig tegenaan liepen is Villetta Di Negro. Dit is een park waar je uitzicht hebt over de stad, en er zijn super mooie watervallen (midden in de stad!). Maar het allerleukste: in de vijvers van dit park zwemmen allemaal kleine schildpadden! Wij waren hier helemaal alleen, dus het is nog niet heel bekend onder toeristen, maar echt zeker een aanrader!

Het lekkerste eten

Wisten jullie dat pesto uit Genua komt? Wij waren ons een beetje aan het inlezen in de stad toen we er heen reden, toen we dit ontdekten. En als er iets is waar je ons wakker voor kunt maken… dan is het wel een goede pasta pesto! We hebben dan ook elke avond dat we in Genua waren pasta pesto gegeten. Overheerlijk was het! Ook een fijne bijkomst: het eten in Genua is hartstikke goedkoop en de kwaliteit is top!

Dagtripje naar Portofino

Vanuit Genua kun je ook heel makkelijk een dagje naar de mooie havenstad Portofino. Portofino is heel klein, maar onwijs mooi en pittoresk. Deze plek is echt een Italiaanse droom, maar helaas net als Saint-Tropez ook erg duur. Een dagje op deze plek is het wel echt waard. Op de weg van Genua naar Portofino rijd je ook langs alle andere kustplaatsjes van de Cinque Terre, wat echt een hele mooie route is. Zeker een aanrader dus als je in Genua verblijft! Check onze Instagram om te zien hoe mooi Portofino is!