REISTIPS

Op deze vijf manieren kun je geld besparen op reis!

Of je nou lang of wat korter op reis gaat, niemand heeft zin om een vermogen uit te geven tijdens een reis. Natuurlijk gaat het geld kosten, maar het ligt aan jezelf hoe duur je het maakt. Wil je liever niet té veel geld uitgeven? Met deze 5 tips kan jij geld besparen op reis!

Huur een Airbnb

Wij huren op reis heel vaak een Airbnb. Airbnb is over het algemeen wel aardig bekend. Via deze manier huur je dus een appartement van iemand anders. Airbnb’s geven je de mogelijkheid om je echt tussen de lokale bevolking te begeven. Daarbij zijn Airbnb’s vaak ook wat goedkoper dan hotels en je kunt lekker je eigen gang gaan.

Maak je eigen eten

Een bijkomend voordeel van een Airbnb huren is dat je alles zelf kunt doen. Je kunt ‘s ochtends lekker zelf een ontbijtje maken en eventueel ook ‘thuis’ koken in de avond. Dit scheelt aanzienlijk in vergelijking met wanneer je uiteten gaat. Wanneer je echt zuinig aan wilt doen met je geld kun je ook nog lunch maken en meenemen of in je appartement lunchen.

Neem de benenwagen!

Wanneer je op reis bent is het verleidelijk om een taxi of bijvoorbeeld een bus te nemen. Echter is dit niet altijd de beste beslissing. Het is vaak veel leuker om naar je bestemming toe te lopen. Het kost niks, en hierdoor zie je ook nog eens meer dan wanneer je met een taxi of bus gaat. Als het goed is heb je op reis geen haast, dus kun je lekker de tijd nemen en om je heen kijken naar alles wat het land van bestemming te bieden heeft!

Boek tours lokaal

Vooral op verre bestemmingen zijn er vaak duizenden tours die je kunt boeken. We raden je aan om dit niet online te doen. Vaak kun je lokaal deze tours voor veel minder geld boeken. Op deze manier kun je namelijk nog met mensen onderhandelen en als je geluk hebt matsen ze je een beetje.

Verleg je grenzen

Soms kun je op een manier geld besparen op reis, waar je in eerste instantie wellicht niet aan denkt. Zo hebben wij wel eens een nachtje in de auto doorgebracht. We waren super lang aan het rijden naar onze plaats van bestemming en konden nergens een goedkoop hotel vinden. Uiteindelijk hebben we de auto op een parkeerplaats gezet en besloten om daar maar een paar uur uit te rusten. Dit klinkt niet heel fancy, maar soms moet je zulke beslissingen nemen. Als je dit op mooie plekjes doet kan het ook nog eens goed uitpakken. Wakker worden midden in de natuur en de zonsopgang zien als begin van je dag? Dat is wel echt het ultieme vakantiegevoel.

Meer van onze inside tips weten, waar je écht wat aan hebt op reis? Klik dan hier.